Volk in trije prašički

Lutkovna igra po angleški ljudski pravljici

Nekoč so živeli trije bratje prašički. Ko jih je mama poslala v svet, jim je svetovala: “Varen in trden dom si postavite!”.

Volk in prašički Dobro jutro Mala

Prvi prašiček si je na hitro postavil hišo iz slame, potem pa se šel naprej zabavat. Drugi si je dal malce več dela s hišo iz šibja, a tudi on je bil hitro gotov in se pridružil prvemu pri lenarjenju. Tretji prašiček se je lotil solidne kamnite hiše. Seveda ni bila zgrajena čez noč. Brata sta ga vabila na zabavo, a ni imel časa. Zidal je počasi, solidno in si zgradil trden dom.

Potem je iz gozda prišel požrešen volk. Prašički so se zatekli vsak v svojo hišo. Prvemu je slamnato kočo volk podrl tako, da je malo močneje pihnil, in prašiček se je moral zateči k bratu v hišo iz šibja. A tudi to je volk z nekaj napora odpihnil. Brata sta se zatekla v zidano hišo tretjega prašička. Ne glede na to, koliko se je volk trudil in pihal, je hiša zdržala. Volk je splezal na dimnik in padel, prašički pa so ga odpeljali k zdravniku. In kot je v pravljicah običaj, so potem srečno in zadovoljno živeli do konca svojih dni.

Avtor: Angleška ljudska
Režija: MATEJ KAISER
Scena: ŠPELA ULAGA
Lutke: ŠPELA ULAGA
Luč in efekti: JANI MEDVEŠEK in MILE MAJCEN
Zvok: MOJCA BOVHAN
Glasbena oprema: SLOBODAN FILIPOVIČ
Igrajo:
osebe: Volk
vodič: Ivan TERŠEK
recitator: Anton KASTELIC

osebe: Prašiček Slama
vodič: Roman RUPNIK
recitator: Maja KASTELIC

osebe: Prašiček Šibje
vodič: Melita HRIBERNIK
recitator: Jerica ULAGA

osebe: Prašiček Opeka
vodič: Urška MAVEC
recitator: Elizabeta KALUŽA