Rdeča kapica

Nekoč je na robu velikega gozda živela deklica , ki so jo vsi klicali Rdeča kapica. Ime ji je bilo sicer drugače. Vendar to ni važno. Vedno je nosila rdečo kapico, pa tudi njena ljuba babica ji je vedno pravila samo moja Rdeča kapica. Pa je ostala Rdeča kapica.

Festival odprtih src Izlake

Festival odprtih src Izlake

Nekega dne jo je mama s košarico polno dobrot poslala k babici voščit za rojstni dan. Strogo ji je naročila, naj se v velikem gozdu drži označene poti in naj ne skrene ne levo ne desno, saj je goščava polna nevarnosti.

Toda kaj bi tisto. Ko pa je bilo vsepovsod toliko prekrasnih cvetlic, babica pa bi jih bila tako vesela. Utrgala je eno, potem še eno še eno in še eno. In kar naenkrat je bila daleč od poti. Srečala je prijaznega sivega psa, ki je bil zelo radoveden. Toliko je hotel vedeti. Kdo je? Kaj ima v košarici? Kam gre? Kje je babica doma? Rdeča kapica mu je z veseljem vse povedala, kajti že dolgo se ni z nikomer tako brezskrbno pogovarjala. Pes jo je poslušal z velikim z navdušenjem, kar naenkrat se mu je začelo tako muditi, da se še posloviti ni utegnil. Seveda ne, ko pa je bil volk. Rdeča kapica pa mu je pravkar povedala za čudovito malico. Babico. Hitel je, da jo čimprej požre…

Rdeča kapica

Rdeča kapica

No, ko je naposled Rdeča kapica naposled le prišla do babičine hiše, je našla vrata na strežaj odprta, v babičini postelji pa je zagledala neko kosmato bitje, z velikimi ušesi , velikimi očmi in velikimi usti z veliko ostrih zob, zavito v babičino spalno haljo, ki jo je vabilo naj stopi bliže. Iz radovednosti je stopila naprej. Tedaj pa njam, njam, njam. Hop! Volk jo je pogoltnil s kožo in kostmi vred. Ne vem, če je pusti košarico.

V globoki gošči je Babičin prijatelj lovec izvedel, kaj se je zgodilo v lepi hišici. Pohitel je in volka našel še smrčečega v postelji. Pif, paf. Bumf, tresk in zverina kosmata se je iztegnila kolikor je bila dolga in široka. Hitro mu je odprl trebuh ter Babico in Rdečo kapico rešil zanesljive smrti.

Veselje ob snidenju je bilo nepopisno. Dobrote iz košarice pa so jim prišle še kako prav.